Yumbo

Sociaal culturele vereniging

Corona en Jubileum

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we begin 2020 begonnen met de voorbereidingen om in de zomer van dat jaar ons 50 jarig jubileum feest te kunnen vieren. De wereld kwam echter in de greep van het Coronavirus en het sociale leven kwam tot stilstand.

Ook Yumbo moest noodgedwongen de activiteiten stoppen en de deuren sluiten.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en lijkt het erop dat we langzaam maar zeker de Covid 19 uitbraak onder controle krijgen en kunnen indammen.

Daarmee kunnen we ook het Yumbo virus meer ruimte geven en  zorgen dat we elkaar weer live kunnen gaan ontmoeten. Geen halve mensen op een beeldscherm of alleen een stem maar gewoon met elkaar op Yumbo wat drinken, naar elkaars verhalen luisteren en samen genieten van muziek, een spelletje maar bovenal het samenzijn in nabijheid.

Ook al kunnen we nog niet open zonder restricties is dit wel het moment om ons ook weer te richten op het organiseren van ons uitgestelde 50 jarige Jubileumfeest.

Op Zaterdag 2 Oktober gaan we alsnog met oud leden, leden, donateurs en anderen te vieren dat Yumbo al meer dan 50 jaar een plek is om elkaar te ontmoeten en samen van alles te beleven.

Begin juli hebben we op basis van de dan beschikbare informatie het besluit genomen dat we er vanuit kunnen gaan dat we op 2 oktober gewoon met elkaar ons jubileum kunnen gaan vieren dus zorg dat je dat weekend vrij bent en heb het erover met anderen.

Naast het organiseren van een groot feest willen we ook stilstaan bij de rijke geschiedenis van Yumbo dus worden we heel blij van verhalen, filmpjes, fotomateriaal en alles wat leden en oud leden nog ergens in een doos op zolder hebben liggen of in hun hoofd bewaren als herinnering.

Dit jubileum betekent ook 50 jaar Yumbo muziekgeschiedenis. Veel leden van toen en nu zijn grote muziekliefhebbers en op Yumbo kwam je daardoor vaak in aanraking met bijzonder fraaie nummers waar je prima op kon dansen of over kon discussiëren.

Voor dit jubileum willen we dan ook een top 50 samenstellen van nummers die volgens jou niet mogen ontbreken als je terugdenkt aan je tijd op Yumbo. Op 2 oktober zullen we de lijst presenteren en de top 5 in ieder geval ten gehore brengen. De eerste lijstjes zijn inmiddels al aan het binnenstromen., maar daar kunnen nog veel meer lijstjes bij.

Dus laat weten dat je erbij bent, geef je persoonlijke top tien Yumbo songs door en stuur je persoonlijke herinnering of bijzonder verhaal. Ook als je fotomateriaal of andere zaken hebt om de geschiedenis in beeld te brengen horen we het graag.

Mail naar het speciale mailadres yumbo50jaar@yumbo.nl

%d bloggers liken dit: