Yumbo

Sociaal culturele vereniging

Streekbier Avond

Streekbieravond bij Yumbo Bunnik

Het aanbod van kleine brouwerijen in Nederland groeit nog steeds. Vroeger had je een paar grote brouwerijen die voornamelijk standaard pilsener bier op de markt brachten en soms een speciaal bier. Voor speciaal bier moest je de grens over of naar een speciaalzaak.

De laatste jaren ontstaan er echter steeds meer kleine brouwerijen die experimentele brouwsels maken die qua smaak zeer onderscheidend zijn van de bieren geproduceerd door de grote brouwerijen.

Soms is een oud recept uit de middeleeuwen, toen er nog veel meer brouwerijen waren, een inspiratiebron maar vaak zijn het aparte ingrediënten, of een andere brouwwijze die maken dat een bier bijzonder smaakt.

Ook in onze provincie zijn er meerdere van die zogenaamde microbrouwerijen die bijzondere biertjes brouwen.

Denk aan brouwerij Oproer, De Leckere, Maximus, Neobosski, De Kromme Haring en VandeStreek uit Utrecht, maar ook Hommeles uit Houten of  Duits en Lauret uit Everdingen. Ook in Wijk bij Duurstede en Cothen worden bijzondere bieren geproduceerd.

Op zaterdag 7 april organiseert Yumbo Bunnik in samenwerking met Mitra Bunnik een bieravond waar uitsluitend bieren uit de provincie Utrecht te proeven zijn. Meer dan 15 brouwerijen en rond de 40 verschillende bieren zullen er deze avond op de bierkaart staan.

Met wat kaas en worst uit de regio en lokaal gebrande noten erbij hopen we op een mooie avond met streekproducten in de hoofdrol.

Dus kom als je een bierliefhebber bent vooral proeven van Porters, Tripels, Witbier, IPA, Saison, Stout en nog veel meer, maar op is op.

Yumbo is vanaf 20.30 uur open om onder het genot van lekkere muziek en een goede sfeer samen kennis te maken met bieren uit de regio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: