Yumbo

Sociaal culturele vereniging

Benefietavond nacht van de Vluchteling

In de nacht van 16 op 17 juni a.s. organiseert Stichting Vluchteling een landelijke sponsorloop om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van vluchtelingen wereldwijd. De opbrengst is voor noodhulp in vluchtelingenkampen: schoon drinkwater, medische zorg, tenten, voedsel en onderwijs.

Vanuit de steden Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Arhem zijn wandelroutes uitgezet van 40 km. Omdat ‘s nachts wordt gelopen, is het voor de deelnemers extra indrukwekkend. Wij spreken uit ervaring: een team van 7 lopers deed 2 jaar geleden mee en Yumbo haalde hiermee ruim € 4000 op! Dit jaar lopen we met maar liefst 16 deelnemers de route van Utrecht.

Op de avond van 16 op 17 juni organiseren we een veelzijdige benefiet-avond, waarmee we nog meer geld op hopen te halen. Een aantal ingrediënten staat inmiddels vast: een werelds buffet, een workshop emmer-trommelen, een optreden van de band Coconaff and Friends, een buikdans-optreden, een veiling van goederen en diensten en de hele avond swingende (wereld-)muziek gedraaid door DJ SQ.

Programma Benefietavond:

17.30 – 19.30 uur: Werelds Buffet, geopend door wethouder Spil van de Gemeente Bunnik en één van de 16 aanwezige lopers vanuit Yumbo Mohanad. Voor € 16,17 kun je deelnemen aan dit buffet en je krijgt er dan ook nog twee drankmunten bij. Opgeven hiervoor is noodzakelijk en kan via info@yumbo.nl

19.45 – 30.30 uur: Workshop emmer trommelen

Drummer Thomas Calis geeft een workshop trommelen op emmers. Want wat brengt mensen meer tot elkaar dan samen muziek maken? Mocht je nog emmers en pollepels hebben, neem deze dan vooral mee!

20.45 – 21.00 uur: Buikdansoptreden

Gerie, Margot, Ying, Wilanda en Nanda zullen een spetterend buikdansoptreden geven. Uiteraard is er ook de mogelijkheid aan het eind van het optreden mee te dansen op de muziek verzorgd door DJ SQ!

21.00 -22.15 uur: Optreden Coconaff

Deze Oriëntaalse Fusion band speelt een mix van Arabische muziek en Flamenco ritme. Een muzikale reis zal je meenemen van Al Andaluz naar het hart van het Midden Oosten.

22.15 – 22.30 uur: Uitzwaaien van de 16 lopers die om 24.00 uur vanaf het spoorwegmuseum in Utrecht gaan beginnen aan hun sponsorwandeling van 40 kilometer.

22.30 – …. uur: Veiling onder leiding van veilingmeester Sander

Net als twee jaar geleden wordt er weer een veiling georganiseerd waar goederen en diensten aangeboden en geveild worden. Er zijn al veel zaken aangeboden en er wordt druk geboden. Wil je ook iets inbrengen voor de veiling of bieden op het aanbod, dan kan dit via de Facebook pagina: Veiling Nacht van de Vluchteling

Gedurende de hele avond en (een deel van) de nacht, zal SQ tussen alle activiteiten door de muziek verzorgen. Waarschijnlijk wordt er ook af en toe contact gezocht met de lopers die zich door de nacht heen lopen.

Bij terugkomst van de lopers op zondagochtend(ergens tussen 10.00 en 11.00 uur, zal er voor hen uiteraard een ontbijt verzorgd worden waarna de lopers ongetwijfeld vlot naar bed willen.

Dus kom op 16 juni naar Yumbo – we starten om 17:30 uur en gaan door tot in de kleine uurtjes. Wil je de lopers of de nacht van de vluchteling sponsoren, ga naar Yumbo gaat een nachtje stappen. Wil je iets inbrengen voor de veiling, wil je mee-eten of wil je op het podium staan met muziek, dans of een voordracht? Mail dan naar info@yumbo.nl. De veiling loopt al via facebook. Alle hulp is welkom en iedereen kan meedoen. Want, zoals burgemeester Hans Martijn Ostendorp twee jaar geleden de benefietavond op Yumbo opende, “iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen!

Poster NvdV (1)

%d bloggers liken dit: