Yumbo

Sociaal culturele vereniging

Yumbo wint Cultuurprijs

Bij het jaarlijks terugkerende Cultuurcafé georganiseerd door het cultuurplatform Bunnik is Sociaal Culturele Vereniging Yumbo in de prijzen gevallen.

Bij dit evenement krijgen culturele instellingen uit Bunnik de gelegenheid om in een korte presentatie aandacht te vragen voor een op te starten project. In de nacht van 16 op 17 juni zal “de nacht van de vluchteling” plaatsvinden. Deze sponsorloop sinds 2010 georganiseerd door Stichting Vluchteling vraagt aandacht voor de vele vluchtelingen wereldwijd die uit angst voor Oorlog en Geweld huis en haard hebben moeten verlaten en op de vlucht zijn geslagen een onzekere toekomst tegemoet.

Yumbo gaat met nu al 12 lopers meedoen aan deze nacht waarbij er met een start om twaalf uur ’s nachts een route van 40 kilometer gewandeld moet worden.

Op de avond voorafgaand aan de tocht en gedurende de nacht wordt er op Yumbo van alles georganiseerd binnen het thema van deze nacht. De eerste prijs is een mooie opsteker om er een mooie culturele avond van te maken waarbij de vluchteling centraal staat.

%d bloggers liken dit: